Van der Zee, H.J.A. (Hugo)

Van der Zee, H.J.A. (Hugo) (m), 22 maart 1953, Anzère (CH)

Hugo is geboren in 1953 te Beverwijk en woont sinds 1994 -met korte onderbreking- buiten Nederland; thans in Zwitserland (Wallis) en Tsjechië (Praag). Hij studeerde Nederlands recht (civiel- en ondernemingsrecht) te Nijmegen en fiscaal recht te Leiden. Aan het IMD te Lausanne (Zwitserland) volgde hij het curriculum “Developing the Pan European Enterprise”. Na zijn studie werkte Hugo bij de belastingdienst en vervolgens als juridisch- en belastingadviseur bij Deloitte. Vanaf 1994 heeft hij bij Deloitte bestuursfuncties ingenomen, zowel in Oost Europa als in Nederland.

Gedurende 1999 en 2000 was hij toegevoegd aan de directie van het World Economic Forum (Geneve en Davos, Zwitserland). Aldaar hield hij zich bezig met opkomende economieën en snel groeiende ondernemingen. “Committed to Improving the State of the World”, het WEF motto, is hem op het hart geschreven.

Na 2000 is Hugo korte tijd executive geweest voor de EMEA regio bij een Silicon Valley technologie onderneming. Nadat de technologie bubble barstte, is Hugo zich gaan toeleggen op (investerings-, advies- en onderzoek) activiteiten rondom corporate en public governance. Zo was hij mede oprichter van Corgwell en van de Global Leaders Academy. Ook is hij “Conscious Business”  coach. Op het sociale en maatschappelijke vlak was Hugo  actief als bestuurslid en adviseur van vele organisaties, zowel Nederlandse als internationale.

Hugo’s motivatie voor de Europese verkiezingen speelt zich af rondom de begrippen “sterk Europa” en “solidariteit”.  De kernwaarden “eerlijkheid” en “duurzaamheid” zijn voor hem daarbij een vanzelfsprekend onderdeel.

Email: hvanderz@gmail.com Twitter: @hugovanderzee